Калановски за разпределението на мандатите в Ямбол: Законът, дори и лош, е закон

NetNews

„Законът, дори и лош, е закон”. С тези думи водачът на „Демократична България” в 31-ви МИР Веселин Калановски коментира ситуацията в Ямбол, след като стана окончателно ясно, че четвъртият депутатски мандат отива при ДПС. Макар и четвърти по резултат в областта, „Демократична България” остава без народен представител тук, заради особеностите на пропорционалната система за гласуване и използвания за разпределение на гласовете метод „Хеър-Ниймайер”. „Надявам се, че това няма да разочарова и обезкуражи симпатизантите на Демократична България в Ямболска област. Вашият вот не е изгубен – гласовете Ви дават мандат на наш кандидат в друг район и Вие ще бъдете представени достойно в Народното събрание. Ще предам на колегите си всички Ваши искания, които споделихте с мен през кампанията”, казва още Веселин Калановски. По-долу публикуваме пълния текст на неговото обръщение.

Скъпи приятели,

резултатът от изчисленията на ЦИК показва, че няма да съм част от 46-то НС. Системата ражда парадокси. Преразпределението на гласовете (по метода на Хеър-Ниймайер), дава четвъртия мандат на ДПС, които са с резултат от 615 гласа и 1.53 % от гласовете в Ямбол. Демократична България постигна 3244 гласа и 8.07% от гласовете в областта и сме на 18 място по проценти дадени за Обединението от 31 района в страната. Хвърлихме много труд, заслужавахме друго, но… Законът, дори и лош, е закон.


Надявам се, че това няма да разочарова и обезкуражи симпатизантите на Демократична България в Ямболска област. Вашият вот не е изгубен – гласовете Ви дават мандат на наш кандидат в друг район и Вие ще бъдете представени достойно в Народното събрание. Ще предам на колегите си всички Ваши искания, които споделихте с мен през кампанията – за икономическата зона Ямбол/Сливен, за браншовите организации, за дарителството, за селско-стопанската инфраструктура, за болницата и медицинските кадри, за трасето Русе-Лесово, за околовръстния път на Ямбол, за демографската криза, за образованието и университетски филиали, за сградния фонд на културните институции и т.н, и т.н.


Тази кампания беше безценен опит за мен. Открих нови приятелства и познанства, осъществих контаки, които откриха друг свят в съзнанието ми. Благодаря Ви!


Ямболии, кътче в сърцето ми, остава завинаги запазено за Вас!
Успех! Вие го заслужавате и можете да го постигнете!

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Странен пътен инцидент с мотоциклети и... кон (ВИДЕО)

Клипчето, което ви показваме е от украинския град Яремче, където видеорегистратор заснема странен пътен инцидент. За щастие жертви няма, а главни действащи лица са два мотоциклета и… кон. Колона от мотоциклетисти се движи по път Н-09 в Яремче. Изведнъж водачът на един от мотоциклетите решава да изпревари друг мотоциклетист от […]