Кандидатите на „БСП за България“ представиха приоритетите на левицата на среща в Стралджа

NetNews

 „БСП предлага качествено различни подходи за разрешаване на проблемите в сферата на образованието и науката”, сподели на среща със симпатизанти в Стралджа Койчо Койчев. Той е под номер 6 в листата на БСП и учител в едно от общинските училища там. Прекратяване подмяната на българската история, премахване на делегираните бюджети, финансиране да има само за държавни и общински училища, въвеждане на един учебник по предмет за един клас, заделяне на 5 % от Брутния вътрешен продукт за образование са част от приоритетите в сфера „Образование”, които бяха представени по време на срещата.

За нуждата от повече държавна подкрепа към културата говори като представител на изкуството Божидара Божилова. Като специалист в социалната сфера и пенсионното осигуряване Капка Йоргова разясни как БСП ще подкрепи младите хора и семействата.

За спешната нужда от промени в здравеопазването и прекратяване на порочната практика здравето да е стока говори д-р Райно Георгиев.

„БСП винаги е поставяла на първо място интереса на хората”, обобщи пред стралджани водачът на листата Кристиан Вигенин.

Не бива вирусът и пандемията да ни плашат, каквато е целта на правителството, каза още Вигенин. Според него управляващите се стремят да намалят избирателната активност, за да може купеният и контролираният вот, който по думите му е основен за ГЕРБ, да има по-голяма тежест.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Южна Корея прекъсва военното сътрудничество с военната хунта

Южна Корея ще прекъсне военното сътрудничество с Мианма и ще забрани оръжейния износ за страната след военния преврат и жестокото потушаване на продемократичните протести, обяви външното министерство, цитирано от Ройтерс. Сеул освен това ще ограничи износа на други стратегически стоки, ще преразгледа помощта за развитие и ще предостави хуманитарни изключения […]