Консултациите за състава на секционните избирателни комисии в Ямбол са насрочени за 22 февруари

NetNews

На 22 февруари, понеделник, от 10:00 часа в зала 107 на Община Ямбол  ще се проведат консултации с политическите партии за определяне съставите на секционните избирателни комисии в Ямбол. Процедурата е част от подготовката за организацията и провеждането на насрочените за 4 април тази година избори за нов парламент.

В тях право да участват имат парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, също така коалицията, която има избрани с нейната кандидатска листа членове на Европейския парламент от Република България, макар и не представена в НС. В консултациите може да се включат и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

За участието си партиите и коалициите следва да представят писмено предложение за състав на СИК, заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на политическата формация, издадено не по-рано от датата на насрочване на изборите /14 януари 2021 г./ или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите. С тях се удостоверяват пълномощията на лицата, представляващи партията или коалицията.

При участие на упълномощени лица в консултациите се представя пълномощно, подписано от представляващи партията или коалицията, или заверено копие от такова пълномощно.

Участващите в консултациите трябва да представят още и списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратяват предсрочно или когато член на СИК не се яви в изборния ден.

Изискуемите документи остават като неразделна част от протокола за проведените консултации и се изпращат на Районната избирателна комисия.

Консултациите са публични. Поканата за тях е публикувана на сайта на община Ямбол:

https://yambol.bg/uploads/izbori/pi2021/Pokana_konsultacii_sik2021.pdf .

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мария Бакалова гостува в шоуто на Елън Дедженерис (ВИДЕО)

Българската актриса Мария Бакалова бе специален гост в предаването на емблематичната американска водеща Елън Дедженерис. Бургазлийката сподели, че за нея това е сбъдната мечта!, предаде NOVA. За ролята си на Тутар Сагдиев в „Борат 2“, Мария се превърна в първата ни родна актриса, получила номинации за Златен Глобус и Critics […]