Контейнери за стари дрехи и обувки – на 6 места в Ямбол

NetNews

Контейнери за разделно събиране на текстилни продукти са монтирани на 6 места в Ямбол. В тях може да се изхвърлят и обувки, хавлиени кърпи, пердета, завеси, както и други изделия от текстил или кожа. Повечето съдове са разположени в близост до големи търговски вериги: ул. „Арда“ 7, ул. „Руен“, в ж.к. „Златен Рог“ до блок 5, ж.к. „Диана“ 187 и на площад „Страшимир Кринчев“ в квартал „Каргон“. 

Контейнерите са с вместимост от 1,3 куб. м. На фронталната им част ясно е описан начинът на употреба. Важно изискване е всички ненужни текстилни или кожени предмети да бъдат предварително опаковани в затворена торба. Забранено е изхвърлянето на всякакви други видове отпадъци (сред които пластмаса, стъкло, метал, хартия и др.) в контейнерите.

Съдовете ще се обслужват веднъж седмично. Въвеждането на новата система от специализирани съдове за разделно събиране на ненужни дрехи и обувки ще помогне за затварянето на жизнения им цикъл по екологичен начин и така те ще бъдат рециклирани или използвани отново. Община Ямбол призовава гражданите да не разпиляват или замърсяват пространството около контейнерите.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Прокуратурата образува преписки за санкционираните от САЩ лица

Върховната касационна прокуратура се самосезира и образува преписки спрямо 6 лица с наложени санкции от САЩ. Това обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Прокуратурата на Република България изрази позиция, с която напълно подкрепи партньорите от САЩ за това, че върховенствтото на правото и спазването на закона са […]