Кражба с взлом в ямболския храм “Св. Николай Чудотворец”

NetNews

Крадци са разбили катинара на входната врата и са проникнали с взлом в църквата “Свети Николай Чудотворец” в центъра на Ямбол. Задигнати са били около 100 лева от продажбата на свещи.

Храмът е ограбен между 19.00 часа снощи и 7.00 часа тази сутрин. Сигналът за взломната кражба е бил подаден около 7,30 часа в понеделник от клисарката Мария Нищерева, която дошла да почисти помещенията. Установено че е разбит катинарът на входната  врата. По неизвестни причини не е сработила сигнално – охранителната система. Иззети са записи от охранителни видеокамери вътре в черквата и извън нея. Извършен е оглед, не са установени липси на икони и утвар. Образувано е досъдебно производство, След огледа, храмът отново е отворен за посещение.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дете е починало в болницата във Велико Търново

Петгодишно дете е починало в областната болница във Велико Търново. Започнала е вътрешна проверка в лечебното заведение, която да установи причината за смъртта. Предполага се, че момиченцето е починало след като се е задавило с храна. Детето е било заведено от дядо си вчера в спешното отделение на великотърновската болница […]