Над 700 старинни монети и предмети заловиха ямболските полицаи

NetNews

Служители от ОДМВР – Ямбол иззеха голямо количество археологични предмети и старинни монети, съобщиха от МВР. Специализираната полицейска операция е предприета след получен сигнал за незаконна дейност по търсене и съхранение на културно-исторически ценности и проведено разследване по него.

Действията са осъществени на 30 юни при отлично взаимодействие  на служители от ОДМВР – Ямбол и сектор „КИЦ“ при ГДНП. В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия в имот в село Лозенец, ползван от 47-годишен мъж. Там са открити и иззети над 700  антични и средновековни монети  и ювелирни изделия от различни периоди, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред. По първоначални данни те носят белезите на културно-исторически ценности.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 278, ал.6 от НК. Работата по цялостното документиране  на деянието продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Източник: novini.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Subaru загатна за появата на следващата Impreza WRX

Subaru загатна за появата на следващото поколение Impreza WRX с една снимка и кратка информация за модела. Слънчевият кадър не разкрива много и единственото за което можем да сме сигурни е линията на тавана и предния капак, който е с типичен за японската марка отвор. На пръв поглед моделът не […]