Нов православен параклис в ямболския квартал „Г. Бенковски”

NetNews

Нов православен параклис бе официално открит в ямболския квартал „Георги Бенковски”. Параклисът бе осветен на 17 януари 2021 г., като церемонията води лично архийерейският наместник архимандрит Димитрий. Молитвеният дом носи името „Св. Атанасий”. Придобивката е част от мерките за благоустрояване на квартала, където няма църква и се намира най-отдалечено от останалите православни храмове в града.

Изграждането на параклиса започна в средата на август 2019 г., като изпълнител на обекта е ямболската фирма „Инфрастрой-инженеринг” ООД. Стойността му, заедно с благоустрояването на околното пространство е около 100 хиляди лева. Това, заедно с изграждането на видеонаблюдение в квартала, са едни от последните мащабни инфраструктурни проекти, реализирани от кмета Георги Славов като част от управленската му програма за мандат 2015-2019 година.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ботев Пд громи със 7:0 тим от трета дивизия

Ботев Пловдив разгроми със 7:0 Гигант Съединение в първата си контрола от зимната подготовка. Двубоят се игра на базата на "канарчетата" в Коматево и бе първи за новия им старши треньор Азрудин Валентич. Мачът бе изгледан от руския бизнесмен Антон Зингаревич, който ще стане собственик на Ботев Пловдив. С хеттрик […]