Номинирани са 40-те фотографии за участие във фото-изложбата „Кукерландия 2021”

NetNews

Колоритът и многообразието на маскарадните традиции в България и тази година ще бъдат представени във фотографската изложба – конкурс, която е основно съпътстващо събитие на фестивала „Кукерландия”.

Номинирани са вече 40-те фотографии, които ще участват в експозицията по време на тазгодишното издание на феста. Откриването на изложбата и връчване на наградите на отличените автори ще бъде на 13 март, събота, от 14.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов”.

Тази година в конкурса постъпиха общо 198 творби на майстори на обектива. Броят им е значително по-малък с предходните издания (средно по около 400 на година), заради ограниченията за провеждане на масови събития от началото на пандемията досега.

Въпреки това и в тазгодишното, 17-то поред, издание на конкурса постъпиха много качествени неща, сподели за NetNews Стоян Стоянов, председател на Ямболската фотографска общност.

Номинираните творби и галерията с всички подадени фотоси могат да бъдат разгледани на сайта: kukerlandia.com.

Организатори на Фото конкурс – изложба „Кукерландия 2021” са Сдружение „Ямболска фотографска общност”, съвместно с общините Ямбол и „Тунджа”, ОП „Туризъм и култура” – Ямбол и ХГ „Жорж Папазов”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Барселона и Атлетико Мадрид трябва да отрежат още от заплатите на футболистите си

Барселона и Атлетико (Мадрид) са задължени да намалят разходите за заплати с над 35 милиона евро заради новия таван на възнагражденията в Ла Лига, въведен с цел ограничаване на щетите, нанесени от кризата с коронавируса. След всеки трансферен прозорец става ясно колко всеки клуб може да отдели за играчи, треньори, […]