Общината търси наематели за речните кейове

NetNews

Община Ямбол обяви публични търгове с явно наддаване за отдаване под наем на трите кея в бетонирания ръкав на Тунджа. Съоръженията бяха изградени за 60 000 лв. – сума, която предизвика много критични коментари в социалните мрежи.

Същите сега се отдават под наем, като първите два – до х-л „Тунджа” и Младежкия дом са обявени с начална тръжна наемна цена от 196 лв. без ДДС. Третият – до бензиностанция „Шел” се предлага за минимум 228 лв. без ДДС на месец. Срокът за отдаване е 3 години.

Наемателите следва да извършват като дейност „приводняване и акостиране на водни атракциони (колела). Сред условията за ползване е изискването този, който ги вземе, да осигури за собствена сметка въпросните водни колела. В допълнение – наемателят е длъжен също за своя сметка да отремонтира при нужда съответното съоръжение, да почиства терена около него и да осигури свободен пешеходен достъп на гражданите.

Общината търси наематели и за две помещения в Безистена – съответно по 21,50 и 16,00 кв. метра.

Търговете ще се проведат на 12 май, от 10.00 часа, в зала 100 на Община Ямбол. Пълтият текст на заповедта на кмета може да видите тук.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Британските туроператори отмениха ваканциите за България

Британският туроператор Balkan holidays UK отмени всички почивки за България до 31 май 2021 г. Това съобщиха за TravelNews от компанията, които изпратиха писмо и до своите партньори. Туроператорът съответно отменя и чартърните полети до морските летище Варна и Бургас. Balkan holidays UK води най-много туристи от Великобритания у нас. […]