Община „Тунджа“ създава група за поддържане на общинските пътища и уличната мрежа

NetNews

С три щатни бройки и половина е увеличена числеността на звеното по благоустрояване и комунално стопанство в община „Тунджа“, за да може от 1 август да се обособи група за извършване на асфалтови кърпежи по общинските пътища и поддържане на уличната мрежа. Решението беше взето по предложение на кмета Георги Георгиев от общинските съветници на заседанието им на 27 юли.

Досега звеното по БКС е имало 8 щатни бройки, с увеличения капацитет числеността му ще стане 11,5 щата. При създаването му през април 2015 г. то е наброявало 5 щатни бройки.

През годините звеното доказа своята ефективност, защото извършва изключително необходима за поддържане на селата и разнообразна по вид дейност – косене на тревни площи и паркове, оформяне на корони на дървета, отводняване, ремонт на детски площадки, ремонтни дейности по язовири, подмяна на бетонови плочи, поставяне на отводнителни решетки, ремонт на пейки, заливане на бетон и др.

С увеличения щат звеното ще може да извършва допълнителни дейности за асфалтови кърпежи по общинската пътна мрежа и по поддръжка на уличната мрежа в селата, което е един от най-големите проблеми на община.

На новата група е осигурена необходимата техника – фугорез, валяк, виброплоча, моторна метла и др. Първото място, откъдето ще започнат ремонтните дейности, е разклонът към с. Стара река.

Звеното по БКС е технически оборудвано, то разполага с три многокофови багера JCB, 2 трактора с шредер, камион, заваръчен агрегат, генератор, моторен свредел, моторен трион с телескопична дръжка, 2 моторни пръскачки, бетонобъркачка, 6 моторни триона, 10 моторни коси, 3 храстореза, канго и друго оборудване.

Идеята за създаване на новата група е общината да има възможност да реагира максимално бързо на необходимостта от по-малки ремонти по общинските пътища и уличната мрежа в селата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Трима загинаха при тежка катастрофа край Чирпан

Трима души са загинали при катастрофа на път III- 663 между Чирпан и село Зетьово вчера, съобщиха от пресцентъра на МВР в Стара Загора. Сигнал за пътнотранспортното произшествие между лек автомобил "Фолксваген" и лек автомобил "ВАЗ" е подаден малко след 19.00 часа. Според първоначалната информация от удара на място са […]