Операция срещу наркопрестъпността в Ямбол

NetNews

Шест досъдебни производства са образувани в Ямбол в резултат на проведената през изминалата седмица специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Акцията е проведена на територията на областния град от служители на РУ – Ямбол. В хода на полицейските действия е проверен лек автомобил, управляван от 50-годишен мъж, който е хванат с около 120 грама марихуана. При друг случай, при извършени процесуално-следствени действия в жилище, ползвано от 23-годишен мъж и 25-годишна жена, са намерени и иззети наркотични вещества /марихуана и метамфетамин/ и прекурсори за производство на синтетични наркотици.

Установено е също, че 28-годишен мъж държи в себе си близо 25 грама канабис, а при последвалите процесуално-следствени действия в жилището му са намерени и иззети още около 60 грама от наркотичното вещество. В рамките на операцията са иззети още 60 грама марихуана от дома на непълнолетен младеж и 30 грама от същия наркотик от жилище, ползвано от 35-годишен мъж.

27-годишен водач на товарен автомобил пък е заловен, седнал зад волана след употреба на наркотици – амфетамин и метамфетамин. Мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем в хода на бързото производство за извършено престъпление па чл.343б от НК.

Процесуално-следствените действия по случаите продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Съседите свиха бюрокрацията до 15 минути

Възможността за онлайн подаване на декларация за данък върху собствеността при прехвърляне на имот в Гърция беше съкратено до минути, съобщава изданието Ekathimerini.com. Данните на независимия орган за държавни доходи (IAPR) показва, че процесът на попълване и подаване на декларация чрез платформата MyProperty отнема само 15 минути. Предимствата на подаване […]