Осветиха параклис край язовира в с. Скалица, община „Тунджа“

NetNews

Осветиха първия параклис, изграден край язовир на територията на община „Тунджа“. Водоемът се намира в землището на с. Скалица и е отдаден под аренда. Инициатор за изграждането на параклис „Св. Николай Чудотворец“ е Кольо Минчев от Скалица, а в осъществяването на идеята са му помогнали и други спонсори.

На освещаването присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, секретарят на общината Галина Иванова, кметът на Скалица Митко Петков, земеделски производители и хора от селото.

Архиерейският наместник архимандрит Димитрий в съслужение със свещениците Янко и Жельо осветиха параклиса, а архимандрит Димитрий изтъкна, че да изградиш храм и да помогнеш за разпространение на вярата е най-богоугодното дело.

Кметът на община „Тунджа“ подари икона Св. Георги Победоносец с пожеланието да закриля всички. Кольо Минчев развълнувано благодари на всички, които са му помогнали да осъществи тази негова мечта за изграждане на параклис.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж преби и простреля жена в София

46-годишен мъж е бил задържан за 72 часа за побой и опит за убийство, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Нападателят се нахвърлил жена в дома ѝ в столичния квартал "Драгалевци", удрял я с юмруци в главата, скубел я и я заплашил, че ще я убие. След това насочил пистолет и […]