Оставиха в ареста убиеца на жена край „Курткая“ в Ямбол

NetNews

Апелативен съд – Бургас потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Димо Д. от Ямбол, който е обвинен за убийството на 56-годишна жена.

Престъплението бе извършено на 20.03.2021 г., около 22.00 часа, на черен път в местността „Курткая“ в  Ямбол. Според обвинението Димо Д. е умъртвил умишлено Иванка Д. чрез нанасяне на прободни рани с нож по тялото.

Обвиняемият обжалва пред апелативния съд определението на Окръжен съд – Ямбол, с което му е взета първоначална мярка „задържане под стража“,.

Според въззивния състав е правилен и обоснован изводът, направен от първата инстанция, за наличие на обосновано подозрение, че обвиняемият е автор на вмененото му престъпление. В подкрепа на този извод са събраните в хода на досъдебното производство гласни, писмени и веществени доказателства. Касае се за тежко умишлено престъпление от общ характер, наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

 Доводите на служебния защитник на обвиняемия за неизбежна отбрана или деяние, осъществено в състояние на афект, касаят решаване на въпроси по съществото на делото, които в настоящото производство не се разглеждат, посочват апелативните съдии. Съдът подчертава, че разследването е в началната си фаза и повдигнатото обвинение може да се прецизира, което е от правомощията на наблюдаващия прокурор.

От събраните на този етап от производството доказателства може да се изведе обосновано предположение за реална и непосредствена опасност Димо Д. да се укрие. Този извод на съда се подкрепя и от обстоятелството, че след извършване на престъплението е напуснал мястото на инцидента и е установен от полицейските органи след издирването му.

Постановеният съдебен акт е окончателен.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Китай към САЩ: Това е абсурдната лъжа на века!

Основавайки се на лъжите и невярната информация на антикитайски сили, САЩ произволно заявиха, че в Синдзян се извършва „геноцид". Това е абсурдна лъжа на века, голяма обида и посегателство срещу китайския народ. То е и сериозно нарушаване на международното право и нормите за международни отношения. Освен това демонстрира лицемерието на […]