Отварят още кабинети за ваксинация срещу COVID 19 в Ямболско

NetNews

Допълнителни кабинети за поставяне на ваксини срещу COVID 19 работят от днес в Ямболска област, съобщиха от областната администрация. Те са в центровете за спешна медицинска помощ в градовете Стралджа и Болярово, както и в селата Тенево и Скалица в община „Тунджа”. Работното време на пунктовете е от 10.00 часа.

Припомняме, че също от днес са отворени 7 кабинета в град Ямбол – в МБАЛ „Св. Панталеймон“, ДКЦ – 1, МБАЛ „Св. Иван Рилски“, Кардиологичен медицински център , Специализираната болница за активно лечение, Медицински център „Бербатов“ и Регионалната здравна инспекция. Един пункт е разкрит в град Елхово, в общинската болница „Св. Иван Рилски“. Вчера зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров бе на посещение в областния център във връзка с имунизационната кампания срещу COVID 19. Той инспектира кабинетите в Регионалната здравна инспекция и Кардиологичната болница и увери, че поетапно ще бъдат осигурявани необходимите за имунизацията количества ваксини.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От днес производителите на оранжерийни домати могат да кандидатстват за компенсации

От днес, 22 февруари, зеленчукопроизводителите могат да кандидатстват по схемата за компенсиране на разходите, направени за борба с вредители по доматите. Целта е ограничаване загубите на продукция, причинени от вредителя по зеленчукови култури, отглеждани в оранжерии.   Максималният интензитет на помощта е до 100% от разходите по закупуване на продукти и […]