Полицията привикала застъпниците на Божков в Ямбол, твърдят от партия БНО

NetNews 1

Всички застъпници на „Българско лято“ в Ямбол и областта на 30 март са привикани в местната полиция, съобщи електронното издание  dnes.dir.bg, позовавайки се на информация от партийната централа.

„МВР е започнало да привиква десетки хора, декларирали, че искат да бъдат застъпници и да гарантират честния вот. Любопитното е, че всички „профилактирани“ са регистрирани от партията на Васил Божков „Българско лято“, която се явява с мандатоносител БНО.“, съобщават от партията. 

С партията се е свързала Румяна Станкова (един от застъпниците), която е разказвала, че призовката ѝ е връчена в 8:30 сутринта на 30 март и е трябвало да бъде в 9,00 часа в полицията. Затова се наложило да отиде с детето си.

Друга дама, която също е регистрирана за застъпник, обяснява, че призовките са получени късно снощи или тази сутрин. Едва когато хората се събрали в полицията установили, че всички са регистрирани за застъпници на една и съща листа, но че никой няма представа, за какво ги викат, съобщават от партията на Васил Божков. И допълват, че нямат конкретна информация дали това ще стане практика и в останалите места на страната.

„Бухалките продължават. Всеки от застъпниците ни в 31 МИР – Ямбол е повикан лично, за да даде показания, защо се е записал доброволно в защита на вота“, коментират от „Българско лято“. И излизат с конкретно питане:

„Задаваме въпрос на МВР – Ямбол: това практика ли е за всяка партия?“

Въпросът е по-скоро реторичен, тъй като до момента не е имало подобни сигнали, свързани с нито една от останалите листи. Вероятно връзката е, че Васил Божков и „Българско лято“ са откровена опозиция на сегашните управляващи, за разлика от други партии, твърдят от партията.

Припомняме, че преди дни 80 застъпници на Българско национално обединение (БНО) бяха заличени от РИК – Ямбол. Появиха се предположения за възможни фалшификации, както и слухове, че други предизборни щабове са сигнализирали органите на МВР. 

Източник: dnes.dir.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Полицията привикала застъпниците на Божков в Ямбол, твърдят от партия БНО

  1. БРЕЙ -ГОЛЯМА ЗАВИСТ ГОЛЯМО НЕЩО !НЕ СТИГА ЧЕ МУ ВЗЕХА ПАРИТЕ АМИ ГО ИЗГОНИХА ОТ СТРАНАТА !НЕ ЧЕ ГО ОБИЧАМ ТОЛКОВА МНОГО АМА ЧОВЕЩИНА БЕ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шест зодии забогатяват през април

Месец април ще донесе солидни финансови постъпления за представителите на 6 зодиакални знака. Астролозите разкриха кои зодии ги очаква финансов успех през идния месец. По думите им реки от пари ще се вливат в джобовете на представителите на няколко знака, а те ще могат спокойно да се поглезят. Вторият пролетен […]