Празник на българските традиции и семейство организираха „Изправи се! Мутри вън!“ – Ямбол

NetNews

Кандидатите за народни представители от „Изправи се! Мутри вън“ – Ямбол организираха през уикенда в село Генерал Инзово Празник на българските традиции и семейство. Облечени в народни носии както гостите, така и кандидатите от листата показаха, че носят България в сърцата си, като всички, че обединиха около мнението, че традициите са това, което ни обединява и съхранява като народ.

Дано този хубав повод продължи да ни събира и занапред, защото само тогава, когато обичаш България и я носиш в сърцето си, можеш истински  да се грижиш за нея и да бъдеш добър стопанин – каза водачът на листата с номер 8 Станчо Ставрев, и допълни, че облечен в риза с шевици, елече, потури и пояс на кръста човек се усеща някак си по-истински и близо до корените си.

На празника домакинът Станчо Ставрев посрещна всички с питка, гостите опитаха от вкусния пчелен мед, произведен от тунджански пчелари, а за обяд всички хапнаха традиционна българска скара. За добро настроение се виеха хора и пееха народни песни.  Едва ли има българин, чието сърце да не трепне, когато чуе българския фолклор. Наше задължение като родители е ние да предаваме тези традиции на децата ни и още от съвсем малко възраст те да разпознават, да свикват и да запяват обичаните български народни песни – сподели Мими Караколева, координатор на „Изправи се.Бг и трета в листата за народни представители.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Най-евтиният смартфон в света дебютира на 10 септември

JiPhone е един от производителите, които в последните години предлагат някои от най-бюджетните смартфони на пазара, а сега ще се борят да завоюват титлата с най-евтиния смартфон предлаган някога. JioPhone Next се очаква да дебютира на 10 септември тази година, а благодарение на партньорство с Google, смартфонът ще предлага версия […]