Проява на особена жестокост към животно

NetNews

Инцидент с прострелян домашен лбимец предизвика възмущение в социалните мрежи в Ямбол. Информацията за това бе публикувана от собственика на животното в групата „Забелязано в Ямбол“. „На 04.02 в 21.03ч котето ни беше простреляно с патрон в очертания район на картата в Каргон. Качвам снимки на патрона и животинката, която едва оцеля след операция. Моля всеки който има някаква информация или запис от камера да ни съдейства да установим извършителя“, споделя стопанката на пострадалия домашен лбимец.

Съгласно Закона за защита на животните стрелбата по опитомени животни се счита за проява на особена жестокост. Извършителите на такива постъпки се наказват с глоба от 500 до 1000 лв., освен ако деянието не съставлява престъпление. Инцидентът обаче, кото не е изолиран случай, е повод да се замислим за отношението ни към животните и отговорностите, които имаме към тях.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъж загина при катастрофа край село Блатец

Мъж е починал при катастрофа край сливенското село Блатец, съобщиха от МВР. Пътният инцидент е станал малко преди 8.00 часа днес на път I-6 край разклона за селото. 61-годишен мъж от Сливен е изгубил управление над автомобила си и е излязъл извън пътното платно. Причините за катастрофата са в процес […]