Роденият в Ямбол Георги Събев бe назначен за заместник министър на земеделието

NetNews

Роденият в Ямбол Георги Събев бe назначен за заместник министър на земеделието. Събев притежава дългогодишен експертен опит в сферата на европейските политики по земеделие и селско стопанство. Бил сътрудник на бившия евродепутат Момчил Неков, който беше представител на БСП в Групата на прогресивния алианс на социалисти и демократи в Европейския парламент.


Георги Събе е роден през 1986 г. Завършва висшето си образоване по специалността „Международен бизнес“ в Университета по приложни науки – Тампере, Финландия. Магистър по икономика от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Преминал е обучения за повишаване на квалификацията по правната рамка на ЕС, устойчиво развитие и законодателство на ЕС по околна среда.


През 2007 г. започва своята кариера като сътрудник на българското търговско аташе за Северна Европа с ресор Финландия. В периода 2010-2012 г. работи в отдел „Локализация“ в Телекомуникационната компания Nokia. През 2012 г. се присъединява към Европейския парламент в Брюксел, Белгия. От 2014 г. е съветник по Земеделие и развитие на селските региони, а от 2019 г. и по Рибарство. Притежава специфичен опит в областта на Общата селскостопанска политика, европейски схеми за качество, развитие на селските региони, рибарство и аквакултури, биологично разнообразие, международни споразумения на Европейския съюз и др.


Владее: английски, немски, нидерландски, фински, руски, хърватски, френски. Ползва и шведски.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бруно Акрапович попадна в престижна класация

Най-тиражният вестник в Германия "Билд" публикува вчера голям материал със заглавие "Треньорският космос Майнц". В него се обяснява, че от школата на скромния немски тим са излезли не само изключителни имена като Юрген Клоп и Томас Тухел, станали европейски шампиони, но и редица други специалисти, работещи в Германия и в […]