Смяна на местата: Мария Петрова ще е депутат на ИТН от Ямбол

NetNews

Мария Петрова, втора в листата на ПП „Има такъв народ” в Ямболска област, влиза като народен представител в 46-я Парламент. Водачът на листата Златомира Мострова бе избрана за депутат в два района – Ямбол и Бургас, стана ясно от публикуваното вчера решение на ЦИК. Мострова е подала заявление, че ще бъде народен представител от Бургас, научи НетНюз. Така на нейно място в Парламента отива Мария Петрова.

„Ямбол е България, аз ще работя за приоритетите на тази област заедно с Мария. Знам за нерешените въпроси в Ямбол, Болярово, Елхово, Стралджа и в селата в община „Тунджа”. Не е важно от кой район влизаш, а къде си оставил късче от сърцето си. Моето е в Ямбол”. Това коментира за НетНюз Златомира Мострова.

Мария Петрова е завършила висше образование във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, а след това и финанси в БАН. Има множество  курсове и квалификации в сферата на анализа и дигиталния маркетинг. Завършила е и пълната програма по Дигитален Маркетинг към Софтуни. Професионалния си опит започва в агенция по недвижими имоти. След това ръководи маркетинговия отдел на производствена компания. Осем години работи в банковия сектор, първо като кредитен експерт, а последните години и като мениджър на банков клон. През последните години развива семеен бизнес, свързан с  производство на метални конструкции. Семейна с едно дете.

Ето какво споделя още за себе си Мария Петрова:

„Следя позицията, която Слави Трифонов е взимал и отговорността, която сам си е слагал още от 1999-2000 г., когато в предаването „Хъшове” дава гласност на случая с осъдените медици в Либия, а 4 години по-късно екипът му поде кампания в тяхна защита. Последваха още няколко важни кампании: за Гергана, за децата в увреждания и разбира се референдума. Г-н Трифонов правеше политика, преди да бъде политик. И аз очаквах и припознавах  в негово лице характера и лидерството, от което се нуждае страната ни. Решението да се включа не беше емоционално, а ясно изградено и взето преди години. В негово лице и в лицето на експертите на ИТН разпознавам възможността най-накрая България да бъде не само част от географията на Европа, а важен фактор в нейното развитие и стабилност”.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

По €3000 за всеки нидерландец, собственик на VW със софтуер за тестване на емисии

Нидерландски съд обяви тази седмица, че собствениците на автомобили на Volkswagen Group със софтуер за тестване на емисии имат право на обезщетение, съобщава Ройтерс. Окръжният съд в Амстердам съобщи, че на купувачите на нови автомобили Volkswagen, Audi, Seat и Skoda с инсталиран софтуер се гарантира обезщетение в размер на 3 […]