Станчо Ставрев: Тези избори не са на партиите, а на хората!

NetNews

„Тези избори не са на партиите, а на хората!” Това заяви в свое обръщение водачът на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” – Ямбол Станчо Ставрев. „В тези избори избираме новите национални цели и приоритети. Чертаем новия национален идеал. Избираме новите подходи в управлението. Избираме бъдещето на България”, казва още Ставрев. По-долу публикуваме пълния текст на обръщението.

Уважаеми жители на Област Ямбол,

Приятели,

Тези избори не са на партиите, а на хората!

На същите онези хора, които изправиха снага и стиснаха юмрук на площадите. На хората, които накараха властта панически да се качи в джипката. И да се скрие от народната любов. Тези избори са на майките и бащите ни, които мизерстват в страната, на която са отдали труда си. Те са на децата ни, на които онази цинична и безскрупулна власт завеща милиарден дълг и съсипана държава. Тези избори са и на нас, на хората, които сме останали тук да градим настоящето си. Тук да отглеждаме и възпитаваме децата си. Тук да оставим енергията, съзиданието и работата си.

В тези избори избираме хора и каузи, зад които да застанем. Избираме новия път и посоката на нашето утре. В тези избори избираме новите национални цели и приоритети. Чертаем новия национален идеал. Избираме новите подходи в управлението. Избираме бъдещето на България.

Много ми се иска тя, нашата страна, Отечеството, да има човешки облик. Да има човещина и човечност в управлението. Искам да живеем в социална България с мисъл за хората. В България, в която децата са приоритет. В която грижата за възрастните и хората с увреждания са последователни национални политики. Иска ми се да живеем в страна, в която кризите са предвидими. И се управляват интелигентно и последователно. В която бизнесът не е обект на рекет, репресия и изпитания. В която сигурността на хората е гарантирана както в големия град, така и в малкото село.

Не искам да живея в България, която е в челните места по детска смъртност. И по функционална неграмотност. Не искам да живея в страна, в която властта злоупотребява с търпението на хората. В която управлението допуска чудовищна некомпетентност и липса на капацитет. Тази държава не е феодално владение, а парламентарна република. И точно заради това е важен изборът. Чрез него трябва да дадем перспективата за развитие на Отечеството. Чрез него ще начертаем посоката, ще бележим бъдещето.

И това трябва да свършим всички. ЗАЕДНО!

С уважение:

Станчо Ставрев

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

МОСВ провери мястото на инцидента край Белица

Зам.-министърът на околната среда и водите Емилия Тончева, директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андонов, директорът на РИОСВ – Благоевград Ангел Георгиев и експерт от дирекция „Национална служба за защита на природата“ в МОСВ Радостина Галитионова посетиха мястото на инцидента над град Белица, при който рано тази сутрин кафява мечка […]