Су-25 в небето над Ямбол по случай празника на Българската армия

NetNews

Два самолета Су-25 от Авиобаза „Безмер“ ще прелетят над Ямбол на 6 май при подходящи метеорологични условия. Преди това те ще вземат участие в празничния парад в София. Полетът над града е поздрав към гражданите по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия.

Су-25 е на въоръжение в авиационното поделение от 1986 година. Това е основният боен самолет в страната за поддръжка на Сухопътни войски и на флота. Пилоти и машини от авиобазата са неизменни участници във военните паради, провеждани в столицата.

Припомняме, че съвсем наскоро 8 щурмови самолета СУ-25 от Авиобаза „Безмер” преминаха основен възстановителен ремонт. Машините са с изцяло модернизирана система за навигация, значително са разширени възможностите за използване на ракетно въоръжение, подменени с нови са радиостанциите, които позволяват едновременно връзка и прослушване на две честоти. Удълженият с 8 години ресурс на самолетите ще позволи воденето на интензивна подготовка на летателния състав и повишаване на нивото на бойна подготовка.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стенд-ъп комедията “Образцов дом” с Димитър Иванов – Капитана гостува в Ямбол на 13 май

Стенд-ъп комедията “Образцов дом” с Димитър Иванов – Капитана ще могат да видят гражданите на Ямбол и региона на 13 май. Представлението ще се играе в Голямата зала на община Ямбол.