С фестивална събота провокира ямболлии Гимназията по туризъм

NetNews

Празнична и фестивална събота с много игри и забавления подарява на гражданите на Ямбол Професионалната гимназия по туризъм. Исторически възстановки с участието на траки, римляни и други древни народи, дегустация на антична кухня, демонстрации на кулинарни умения и възможност за участие на публиката в тях, танци, музика и песни, това са част от акцентите в подготвената за гостите програма.

Поводът за инициативата е в навечерието на 24 май – Празникът на българската просвета и култура, да се покаже обединителната сила на училището. Затова и събитието минава под надслова „Заедно можем…“. Това е и своеобразен Ден на отворените врати – всеки може да надникне в обновената училищна сграда, да влезе в специализираните кабинети, подготвящи бъдещите професионалисти в сферата на туризма, лично да участва в предизвикателствата и изненадите, съпътстващи програмата.

Освен ученици и преподаватели от гимназията, в мероприятието ще участват добре познатите в Ямбол Танцова школа „All steps – Всички стъпки”, Сдружение „Антична Тракия“ и група за исторически възстановки „Втора луцизианска кохорта“ към Регионалния исторически музей. Събитието се провежда и с подкрепата на заместник кмета на град Ямбол Енчо Керязов.

Началото е от 9.30 на 15 май 2021 г., събота, в двора на училището. Поканени са всички желаещи да се забавляват и заредят с добро настроение. Предвижда се проявите да продължат до 14.30 часа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Серафимов: „Реформата” на ГЕРБ в съдебната система се оказа мъртвородена

Конституционният съд прие, че идеята за специален прокурор, който да разследва Главния прокурор е противоконституционна. В крайна сметка бутафорният опит на ГЕРБ да замаже положението в очите на обществото и на партньорите ни от ЕС се провали с гръм и трясък. „Реформата” на съдебната система се оказа мъртвородена. Истината, обаче, […]