Фотография – нова и атрактивна специалност на Ямболската гимназия по туризъм

NetNews

Фотография – това е новата и атрактивна специалност, която Ямболската гимназия по туризъм дава като възможност за продължаване на обучението на учениците, завършили 7-ми клас. Училището предлага професия, чрез която учениците ще придобият знания и умения за работа със специализиран софтуер, ще умеят да създават сайтове, да се занимават с фото изкуство. Все по-голям интерес има създаването на кулинарни блогове. Важна част от всеки туристически пакет е неговото презентиране и реклама.

„Като иновативно училище екипът има визията да разработи учебен план и програма за кулинарна фотография, която представлява интерес  за учениците. Връзката между туризма, ресторантьорството и фотографията е естествен процес”. Това казва за новата специалност директорът на училището Цветанка Николова.

Приложението на фотографията можем да намерим и в повечето сфери от живота. Той е низ от незабравими събития – раждане, сватби, тържества, пътувания, срещи с приятели, които също запечатваме, чрез снимки за спомен.  Да пресъздадеш любовта, да запечаташ душевността и настроението, да онагледиш красотата на мига, който ще се цени след години напред – това е предизвикателството, с което се справя фотографът. Той запечатва емоции, места, портрети.

Професионалният фотограф работи в информационни агенции, вестници, списания, покрива събития – сватби, тържества и други, обработва фотографиите или илюстрира реклами. Художествените фотографи правят снимките си за изложби и продажба. Майсторството на фотографа е така да организира пространството на кадъра, че да успее да влезе в диалог със зрителите и да им внуши своята идея. Да разкрие красотата на снимания обект, да плени и вдъхнови.

В амбицията си да обучи млади специалисти по професията, Гимназията по туризъм се ползва с подкрепата на фотографската общност. Положителни становища в тази посока  са дали фотографите Христо Свинаров, Стефан Каменов, Стоян Стоянов.

Срокове за подаване на документи:

 Подаване на документиОбявяване на резултатитеЗаписване
Първи етап05 – 07 юли 2021 г.до 13 юли 2021 г.до 16 юли 2021 г.
Втори етап до 20 юли 2021 г.до 22 юли 2021 г.
Трети етап26 – 27 юли 2021 г29 юли 2021 г30 юли 2021 г.
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха известен бизнесмен в Сандански

Криминалисти от Сандански откриха два големи склада с дрехи менте, собственост на известния в южния град търговец Костадин Б. Това съобщава struma.com. В тях са установени дрехи и спортни стоки на различни марки без документация за изрично съгласие от страна на притежателя на марките. Голямо количество дрехи са иззети. Търговецът […]