Церемония-спектакъл „Искри“ на Национална гвардейска част и концерт на „Фондацията“ са сред акцентите в празничната програма, посветена на Деня на Ямбол – Свети Дух

NetNews

Община Ямбол обяви програмата по повод Деня на Ямбол – Св. Дух. Празниците започват на 15 юни и ще продължат до 26 юни 2021 година. Предвидени са редица мероприятия за жителите и гостите на града.

Сред акцентите в програмата е концерт на супергрупата „Фондацията“ на 18 юни. На ямболска сцена в Градския парк ще стъпят едни от най-талантливите и обичани български музиканти – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, които ще представят любими песни на три поколения българи от репертоара на „Щурците”, ФСБ, Б.Т.Р., Дони и Момчил. Концертът започва в 21:00 часа и е със специалното участие на Валди Тотев от „Щурците“.

На 19 юни, събота, в 19:00 часа ще започне церемония-спектакъл „Искри“ на Национална гвардейска част. Програмата е подготвена от българските гвардейци по повод 70-годишнината на Авиобаза „Безмер“ . Представителният Ансамбъл на въоръжените сили към  Националната гвардейската част ще изнесе празничен концерт с участието на Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Емилия Валенти, Веселин Вачев, Вили Станева, Гергана Николаева, фолклорно дуо „Ладена“, квартет „Армейска песен“, танцова формация „Алгара“, Таня Дупаринова, Стоян Бончев в 20:00 часа на площадното пространство пред Община Ямбол. Събитието ще завърши с празнична илюминация. Организатори на церемонията и концерта са Община Ямбол и Авиобаза „Безмер“.

Цялата програма за Деня на Ямбол можете да видите тук.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов проговори за поддръжката на изтребителите МиГ-29

Бившият министър на отбраната Красимир Каракачанов препоръча да не се спират договорите с РСК-МИГ за поддържка на изтребителите МиГ-29, след инцидента със самолет край Шабла. Припомняме, че 47-годишният майор Валентин Терзиев е пилотът на изчезналия над Черно море изтребител МиГ-29. "Важното е ремонтът да е качествен, а ако попитате нашите […]