Ямбол – Републиканци в действие: Спортът е здраве, а масовият спорт е масово здраве, заявява Николай Вълев

NetNews

По физическата активност българите сме на последно място в Европейския съюз. Малко хора се занимават редовно със спорт, повечето изобщо не участват в спортни дейности, а на много места липсват и достатъчно възможности за спорт и физическа активност. Спортът е здраве, а масовият спорт означава масово здраве, което е основен наш приоритет. Това мнение споделя Николай Вълев, кандидат за народен представител от ПП „Републиканци за България” в Ямболска област.

Николай Вълев е роден през 1980 г. На 15 години е приет в  школата на Футболен клуб „Нефтохмик”. Преминава през силните отбори  на „Спартак –Варна” и „Черно Море”. Играе няколко години зад граница. Футболната си кариера завършва в „Славия”. От 10 години развива частен бизнес.

Според Николай Вълев слабото застъпване на масовия спорт води до увеличаване на хората с наднормено тегло. Това е причина за сериозни здравословни проблеми. Решение има и то е в подобряване на образователната дейност по физическо възпитание, както и в ускореното развитие на спортната инфраструктура. Затова и в програмата на ПП „Републиканци за България” е заложено удвояване на часовете по физическо в училище, както и реорганизация на начина, по който се провеждат.

Предвиждаме данъчно облекчение за фирми и физически лица, които инвестират безвъзмездно финансови средства за развитието на спорта. Това ще популяризира спорта и ще повиши неговото качество и постижения. Спортът дава здраве не само на тялото, но и на духа, помага и за личностното развитие на човека, е мнението на Николай Вълев по темата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов закон за инфлуенсърите в Норвегия

Инфлуенсърите в Норвегия скоро ще трябва да отбелязват всички снимки, които обработват, преди да публикуват, съобщи Би Би Си. Това предвижда нов закон. Страната се опитва да се справи с нереалните стандарти за красота. Поправката ще действа за всеки инфлуенсър, който получава постъпления от своите публикации. Идеята е всеки ретуширан […]