Ямбол ще почете Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България

NetNews

В двора на Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ ще се състои традиционната церемония по честването на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, съобщават от община Ямбол. Тя ще започне в 10:00 часа и в нея ще участва Духовият оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“.

Празникът включва поетична програма, слово на кмета на община Ямбол, едноминутно мълчание в памет на героите и поднасяне на венци и цветя от домакините и гостите на церемонията пред паметника на поета революционер.

Точно в 12:00 часа на обяд сирените в Ямбол, както и в цяла България, ще известят хората за едноминутно отдаване на почит към подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

10-те най-скъпи храни в света

По света има хора, които са склонни да платят хиляди за мечтано и уникално ястие. Най-скъпите храни задоволяват не само апетита, но и сетивата, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Те впечатляват не само с вкуса, но и с цената си. Ето кои са едни от най-скъпите храни […]