21 461 са ваксинираните в Ямболско, с поставени две дози са 9 286 души

NetNews

От началото на ваксинационния процес през декември миналата година до този момент, на територията на областта са поставени 21 461 дози ваксини, като лицата с поставени две дози са 9 286. Данните са от Регионална здравна инспекция Ямбол. Не са оповестени на състоялата се днес в Областна администрация Ямбол работна среща с част от представителите на Областен медицински съвет във връзка с изпълнение на Националния ваксинационен план срещу Covid 19.

Към днешна дата, в Регионална здравна инспекция са налични ваксини от всички разрешени видове за поставяне в Европейския съюз и ваксинацията се извършва без предварително записване. На срещата, ръководена от заместник областния управител Драгомир Димитров, от РЗИ Ямбол изразиха готовността си за ваксинация и с мобилни екипи, както по населените места в областта, така и на работните места на желаещите граждани.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Проф. Витанов: Давам 10% на първия, който ми покаже къде раздават парите от НОЩ

Математикът проф. Николай Витанов отрече да е взимал огромни суми в размер на десетки хиляди левове всеки месец като член на Националния оперативен щаб /НОЩ/. Витанов написа коментар във Фейсбук. Накрая един коментар за парите, дето ги вземали от щаба. Абе търся ги и аз тия пусти пари. Нищо не […]