37 лв. на декар е средната цена за аренда на земеделска земя в Ямболска област

NetNews

37 лв./дка е средната цена на договорите за наем/аренда на земеделска земя в Ямболска област. Това сочат актуалните данни на Националния статистически институт (НСИ) за 2020 г.

Общината рекордьор в областта е „Тунджа” с 43 лв./дка, следвана от община Стралджа с 40 лв./дка. В Ямбол средните цени са 39 лв./дка, в община Елхово – 32 лв./дка, а в Болярово – 20 лв./дка.

Ямболска област е сред водещите по този показател в Южна България, където на областно ниво цените за наемане на земеделска земя варират от 29 до 35 лв./дка. За миналата година най-високи са били наемите в Северна България. В северно-централните райони са се давали по 58 лв./дка. Следват североизточните (54 лв./дка) и северозападните (50 лв./дка). По области рекордьор по големина на арендата е Силистра (69 лв./дка), а по общини – Главиница (77 лв./дка), Силистренско.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

P.I.F. правят концерти в памет на Димо

Турне в четири града с различни вокалисти за всяка песен организира група P.I.F. в памет на Димо Стоянов, който почина от коронавируса през декември 2020 г. Свилен Ноев от „Остова“, Дичо, Прея, Графа и Ерсин от Jeremy? ще заемат мястото на вокалиста, за да изпълнят най-любимите песни на групата пред […]