Новите станции на метрото ще са три, трасето около 3 км

NetNews
Новите станции на метрото ще са три, трасето около 3 км

Снимка: БГНЕС

Общото строителство на участъка от метростанция „Хаджи Димитър“ до ж.к. „Левски“ Г ще продължи 39 месеца. Ще бъдат изградени три станции, с около 3 км трасе. Това съобщи в ефира на Радио София директорът на столичния „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев.

По думите му през 2021 г. са приключили обществените поръчки за изграждане на следващите станции от столичното метро. Подписани са четири договора – три за строителството на метростанциите и тунелите и един за системите за управление и автоматика.

От 12 януари започна изпълнението им, като изпълнението на договора за управление на системи започва месец юни.

„Първата станция е разположена до стадион „Георги Аспарухов“ в кв. „Герена“, следващата е разположена малко преди големия мост, който се намира на ул. „Витиня“, между жк. „Левски“ и ж.к. „Хаджи Димитър“ и последната е на бул. „Владимир Вазов“, между северната и южната част на ж.к. „Левски“, каза директорът на столичния „Метрополитен“.

В момента дружеството разполага с 30 мотриси, които са разчетени да обслужват и бъдещите метростанции.

На година се случват около 16-18 инцидента с хора в столичното метро. На местата, на които вече има монтирани подвижни прегради, инцидентите са сведени до нула, каза Стоян Братоев и допълни, че през тази година предстоят да бъдат монтирани прегради по трасето от центъра към ж.к. „Младост“.

 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Всички COVID легла в Петрич и Банско са пълни

В Благоевградска област се готвят да въведат нови ограничения заради COVID болните. От понеделник всички ученици преминават на онлайн обучение.  Легла за COVID болни в Петрич и Разлог вече няма.  Основната причина да се премине към онлайн обучение е високата заболеваемост сред учениците.  „Леглата, педиатричните легла, които се изчерпват много […]