Новите твърди дискове на Seagate ще се конкурират със SSD (ВИДЕО)

NetNews

Seagate, компания за твърди дискове, продължава непрекъснато да подобрява своите продукти и разкри техническите спецификации на новите си твърди дискове с технология с двойно задвижване Mach.2. Характеристиките на Mach.2 Exos 2X14 потвърждават, че устройството е най-бързото в своя клас и е в състояние да се конкурира дори със SSD устройствата.

Mach.2 Exos 2X14 постига значително подобрение на производителността чрез използването на технология с много задвижвания. Две устройства с индивидуални глави за четене или запис, инсталирани на твърди дискове, ще удвоят производителността на входно-изходните операции в секунда (IOPS).

Твърдите дискове Mach.2 Exos 2X14 също предлагат двойно увеличение на последователната пропускателна способност за стрийминг приложения. За първи път в устройствата е въведена технологията на два паралелни потока от данни (двуканален достъп) за твърди дискове.

Официалното съобщение на Seagate гласи, че 14TB устройството се върти при 7200 об/мин и осигурява максимална устойчива скорост на трансфер от 524 MB/s при средна латентност от 4.16 ms. Консумацията на енергия е 7,2 W в режим на готовност и 13,5 W под натоварване. Устройството е оценено на 2,5 милиона часа MTBF и е подкрепено от петгодишната гаранция на Seagate.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Радев: Въвеждането на сертификат за COVID-19 не трябва да създава бариери и дискриминация

Приетата цел за намаляване на парниковите газове с 55 на сто до 2030-а година поставя България в трудно положение. Това заяви президентът Румен Радев на влизане в Европейския съвет в Брюксел, предаде БНР. "В тази ситуация възможностите на България за маневриране са изключително ограничени. Затова ще настояваме да се отчитат […]