Новият вид на дървета – емблеми в Ямбол

NetNews

Двата кестена до централния фонтан в Градския парк на Ямбол са изрязани. Дърветата бяха сред символите на парка. На мястото в западния край на цветния партер сега стърчат голи стволове.

От почти година листата и част от клоните по кестените видимо бяха изсъхнали, което е вероятната причина за интервенцията от страна на общината. До момента обаче няма официална информация какво е наложило изрязването им и то в такъв вид, дали е имало възможност да бъдат спасени, предвижда ли се посаждане на нови дръвчета или останките от кестените ще се ползват за някаква артистична инсталация или се предвижда нещо друго. Това е поредната сеч в градския парк, за която липсва информация, за разлика от широко популяризираните залесявания в различни части на града.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Патентното ведомство направи крачка за улеснение на бизнеса

На 26.02.2021 г. от 10,30 часа, чрез електронна платформа, се проведе Заключителна конференция във връзка с изпълнението на Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-1.004-0002-C05 с предмет: “Повишаване качеството, ефективността и ефикасността на предлаганите от Патентно ведомство на Република България услуги за бизнеса, свързани със закрилата на обектите […]