Новият шеф в Александровска подготвя болницата за нова COVID вълна

NetNews

Готови сме да подготвим "Александровска" болница за нова COVID вълна. Това каза новият временен директор на болничното заведение д-р Атанас Атанасов в ефира на bTV. Той добави, че болницата има финансов ресурс, за да го направи.

По отношение на задълженията на "Александровска", Атанасов коментира, че информацията, с която разполага, е от медиите. На страницата на болница бяха публикувани справки за финансовото състояние на лечебното заведение. От тях се вижда, че тези 68 милиона дълг, касаят общата загуба. Това говори, че има една тенденция, която води към декапитализация.

Ще направим анализ, за да видим какви са основните проблеми. За да се състави план за просрочените задължения, трябва да се види откъде идват. Ще видим как те могат да бъдат разсрочени.

Попитан как е бил назначен на тази длъжност, Атанасов обясни, че е бил поканен от д-р Стойчо Кацаров: Повика ме на среща и ме попита дали съм съгласен временно да поема длъжността на директор заради проблеми в болница.

Попитан дали се очакват структурни промени в лечебното заведение, той отговори, че е възможно да има промени в администрацията, ако се налага.

Припомняме, вчера новото ръководство на Александровска болница бе регистрирано в Агенцията по вписванията.

Това се случва след два неуспешни опита, след като то беше излъчено от здравния министър д-р Стойчо Кацаров преди повече от месец.

Като мотив за смяната беше посочено влошаващото се финансово състояние на болницата в последните 10 години и проверки за незаконообразно взимане на решения за разходването на средства по сигнали от един от членовете на директорския съвет – д-р Александър Оскар.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

BMW представи електрически скутер с максимална скорост от 120км/ч

През изминалата вечер от BMW показаха най-новото си попълнение при двуколесните, а именно електрическия скутер CE 04. Возилото разполага с електромотор с мощност от 42 конски сили, както и 8.9кВч батерия, която е достатъчна за изминаването на пробег от около 110 километра. Разбира се, това едва ли ще е точно […]