Новият Range Rover Sport ще е с V8 мотор от BMW

NetNews

Марката Land Rover публикува на официалната си страница в Twitter кратък тийзър, посветен на новия Range Rover Sport. Самата кола не е показана във видеото, но беше обявена предстоящата ѝ премиера – тя ще се състои на 10 май 2022 г.

По предварителни данни най-наточеният Range Rover Sport ще получи V8 двигател от BMW, който се монтира в BMW X5 M. Баварският двигател ще замени петлитровия V8 агрегат на Jaguar Land Rover, който автомобилният производител е принуден да спре от производство поради предстоящото затягане на екологичните стандарти в Европа.

За новия продукт е известно, че е базиран на архитектурата MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture), позната вече от петото поколение Range Rover. Двигателят на BMW все още не е официално потвърден, но Range Rover Sport най-вероятно ще го получи.

И така, стандартните версии на Sport ще бъдат оборудвани с редови шестаци от семейството Ingenium с мощност в диапазона от 250 до 400 конски сили, а версията SVR ще получи немския V8, мощността на който ще бъде около 625 сили (вероятно за Range Rover Sport ще бъде намалена до 619 коня). По предварителни данни с такава инсталация най-мощният SUV ще може да ускорява от място до сто за около четири секунди.

Освен това вече са потвърдени модификации с мек хибрид за Range Rover Sport, както и пълноценен хибрид със силов тракт, базиран на трилитров шестцилиндров бензинов мотор и възможност за презареждане от контакт.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Петър Карабоев: На Путин не му трябва повод, той сам си създава повод, когато му е нужно

Тези приказки да не пращаме оръжие на Украйна, за да не подразним Владимир Путин, са глупости. На Путин не му трябва повод, той сам си създава повод, когато му е нужно. Това заяви в ефира на Нова телевизия журналистът Петър Карабоев. „Жална ѝ майка на Русия, ако е опряла до […]