Новогодишният концерт на КО „Дианополис“–Ямбол ще е през май

NetNews

Новогодишният концерт на Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол, планиран за 16 януари, се отлага заради карантина на част от музикантите, съобщиха от общината. Музикалното матине с гост-диригент маестро Григор Паликаров и солисти тенора Георги Султанов и цигуларката Красимира Султанова ще се състои в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ на 8 май, неделя.

Датата е удачно подбрана. Май месец изобилства от празници и новогодишният концерт може да бъде посветен също така на Деня на Европа, Деня на победата, Деня на храбростта и българската армия и Деня на труда. Също така той може да бъде успешно съчетан с великденския концерт на оркестъра, Великден тази година е на 24 април.

Билетите, закупени от предварителната продажба, могат да се използват по избор за един от предстоящите концерти, включени в музикалния сезон на „Дианополис“, без да се презаверяват, съобщават още от местната управа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Износът на стоки от България за трети страни се увеличи с 20%

През периода януари – ноември 2021 г. износът на стоки от България за трети страни се увеличава с 20.0% в сравнение със същия период на 2020 г. и е на стойност 20 593.9 млн. лева. Основни търговски партньори на България са Турция, Китай, Съединените американски щати, Сърбия, Обединеното кралство, Република Северна […]