Новото кръгово в Ямбол – гореща тема в мрежата

NetNews

От „Браво, кмете!” до „ По-некадърно не можеше ли?!” са коментарите, които ямболлии споделят за новото кръгово кръстовище на ул. „Търговска” и „Милин камък”. Вече почти месец от завършването му, дискусията продължава да тече ожесточено в социалните мрежи.

Част от хората възторжено аплодират изграждането на кръговото до бившия магазин „Сара” с коментари като „Най-после”, „Евала на кмета” или просто „Браво, така се прави”.

Други не споделят този ентусиазъм, с аргумента, че няма нищо по-нормално от това и е естествено да се очаква да бъде направено.

Трети не скриват критиките си, че вътрешният декоративният кръг е прекалено широк и не позволява свободно преминаване успоредно на два автомобила. Това, според мнението на част от водачите де факто не подпомага пропускливостта, каквато е изначалната идея на всяко кръгово кръстовище, а напротив – затруднява я. И дори обезсмисля направата му. Забележки има и по отношение на обикалящата кръга ивица, направена с бордюр, вместо полегато, каквато е масовата практика. Липсва все още и хоризонтална маркировка.

Част от активните във Фейсбук читатели припомнят, че изграждането на кръгови кръстовища бе основен приоритет в предизборната програма на кмета Валентин Ревански.  Проекти на нови кръгови кръстовища са афиширани и в Програмата му за управление на общината. До момента  обаче в града е направено само едно кръгово кръстовище, при това изградено по проект, наследен от предходната общинска управа.

От община Ямбол не са давали разяснения дали проектът е претърпял промени, също и дали е възложено изготвянето на проекти и строителство на още кръгови кръстовища и на други възлови места в града.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пуснаха маратонки с макет на геймърска видеокарта (ВИДЕО)

Ситуацията с предлагането на най-мощните графични карти GeForce RTX 3080 на пазара продължава да бъде напрегната. Наблюдава се остър дефицит, който ще продължи, според експерти, през цялото първо тримесечие на 2021 година. Популярността на видеокартите беше използвана от търговците от RTKFT, които заедно с производителя на кутии, компоненти и аксесоари […]