Нов съюз! Марин льо Пен подкрепи Орбан, обвини ЕС в идеологическа бруталност

NetNews

Водачката на крайната десница във Франция Марин льо Пен при посещение в Будапеща днес обвини Европейския съюз в "идеологическа бруталност" и изрази подкрепа за унгарския премиер Виктор Орбан, предаде "Франс прес".

"Унгария през 2021 г., под ваше ръководство, отново е в челните редици на борбата за свободата на народите", отбеляза френският кандидат за президент на съвместна пресконференция с Орбан.

"През този месец октомври моментът и обстоятелствата могат само да ни вдъхновят да мислим с любов за героите от въстанието през 1956 г.", коментира още тя, визирайки бунта срещу подкрепяния от Съветския съюз комунистически режим в Унгария.

Льо Пен приветства "смелостта" и "решимостта" на Орбан и обеща, че ако тя бъде избрана за президент следващата година, Франция ще подкрепи "преориентирането" на Европейския съюз, "чиято идеологическа бруталност застрашава самата идея за суверенитет".

Водачката на крайната десница във Франция отказа да критикува унгарския закон срещу ЛГБТ, който е в центъра на съдебен спор с Брюксел.

Тя също така отхвърли идеята, че правото на ЕС трябва да има предимство пред националните закони.

Конституционният съд в друга страна членка на ЕС Полша този месец оспори върховенството на правото на ЕС пред полското законодателство, като обяви няколко члена от договорите на ЕС за "несъвместими" с конституцията на страната.

Унгария подкрепи решението на полския конституционен съд, призовавайки Общността да уважава суверенитета на членовете.

Льо Пен говори днес за "централизирана власт на Брюксел, опиянен от собственото си съществуване, своята власт и своето всемогъщество".

Заплахите на ЕС за санкции срещу Будапеща и Варшава "са необичайно насилствени", добави тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обраха дома на малкия брат на Тайсън Фюри - Изчезнали са вещи за над £800 000

Малкият брат на световния шампион по бокс Тайсън Фюри – Томи Фюри, е бил обран в дома му в Манчестър, докато с половинката си Моли-Мей Хейг са били по работа в Лондон, научихме от Boec.bg, позовавайки се на британски медии. Полицията е установила, че обирът е станал на 21 октомври, […]