Нов хит в „При Нася” – Ямбол: Картофени кюфтета, но само в понеделник

NetNews

Стегнати, плътни…, без да се разпадат по време на пържене, и най-вече вкусни. Такива са домашните картофени кюфтета, които се предлагат „При Нася” в Ямбол.

Картофените кюфтета са поредния асортимент в менюто на павилиона за бързо хранене „При Нася”. Простото на пръв поглед ястие си има своите специфики, за да придобие необходимите вкусови качества. Грижата за това е, разбира се, на собственичката Атанаска Карагеоргиева, която е овладяла до съвършенство рецептата, прибавяйки към нея собственото си кулинарно вдъхновение.

„Картофите за перфектните картофени кюфтета трябва да са добре сварени, но без да се пукнат, защото така в тях влиза вода и ще разредят много сместа. Най-добре е да се ползват жълти картофи, защото са месести и лепкави, когато се смачкат. Освен това не поемат вода при варенето и държат сместа за картофените кюфтета стегната”, разкрива част от тайната на приготвянето им Нася.

Настърган лук, натрошено сирене, яйце и чубрица допълват съставките. Приготвянето на картофените кюфтета обаче, особено когато не са полуфабрикат, а от натурални и пресни продукти, отнема часове. Затова и към момента те ще се предлагат като част от менюто само в понеделник. По предварителна заявка обаче всеки може да си поръча от традиционното за трапезата ни кулинарно изкушение – просто, но истинско и вкусно.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Дейли мейл": Путин е скрил Алина Кабаева в Турция

„Руският президент Владимир Путин е изпратил своята предполагаема любовница Алина Кабаева в Турция“, това написа британският вестник „Дейли мейл“. Според родения в бившия Съветски съюз израелски предприемач Леонид Невзлин чрез подставено лице е била купена луксозна вила в елитен квартал в Истанбул. „Сделката с топимота в града на двата континента […]