НС на БСП одобри предложените водачи на листите за изборите

NetNews

Националният съвет на БСП е одобрил предложените от Изпълнителното бюро водачи на листите за парламентарните избори, предаде БНР. Необходимите подписи са събрани при гласували вече повече от половината членове. Гласуването продължава до утре включително, съобщават от Позитано 20.

В сряда от Изпълнителното бюро на БСП огласиха предложението до Националния съвет за водачите на листи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще води листата в Пловдив-град и 25 МИР-София.

Номинацията за водач на листата на БСП в Сливен на заместник-председателя по коалиционната политика на партията Атанас Зафиров е признание за местната организация и нейните възможности. Това заяви общинският лидер на социалистите Атанас Делибалтов. Досегашните депутати, излъчени от Сливен – Кольо Милев и Таско Ерменков ще бъдат водачи в областите Търговище и Разград. Делибалтов коментира, че очакванията от водача на листата Атанас Зафиров са за вливане на нова енергия в партията на областно ниво и това да доведе до положителни изборни резултати.

"Това е признание, в края на краищата, за работата на нашата организация и нейните възможности. Мисля, че ще успеем да се поздравим поне с двама народни представители в следващия парламент".

Номинираният за водач на листата на БСП в Търговище, настоящия депутат от Сливен и бивш кмет на града Кольо Милев заяви, че приема предизвикателството.

"Аз приемам моето номиниране като една отговорност в Търговище. Обичам предизвикателствата и мисля, че за мен е една възможност да се докажа всъщност в още по-добра светлина".

Очаква се окончателно номинациите да бъдат утвърдени от Националния съвет на БСП.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦИК: Хора на "Атака" ще могат да се включат в РИК

След решението на Върховния административен съд, че изваждането на партията "Атака" от състава на коалицията "Обединени патриоти" е незаконосъбразно, Централната избирателна комисия актуализира с днешна /4 февруари/ дата решението си за определяне на съставите на Районните избирателни комисии, предаде БНР. Така и представители на партията на Волен Сидеров ще могат […]