НФСБ: Въведете необлагаем минимум и по-ниско ДДС за тока и газа

NetNews

Партия НФСБ предложи на парламентарните групи в Народното събрание, да използват оставащото време, за да свършат нещо полезно за българското общество. От НФСБ изпратиха на депутатите два законопроекта, които да внесат за разглеждане при актуализацията на бюджета.

Със законопроект за изменение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица НФСБ предлага най-после да бъде въведен необлагаем минимум върху минималната работна заплата. До момента народните представители не са внесли подобно предложение, въпреки че много се говори за това.

С втория законопроект се предлага намаляване на 9% на ДДС-ставката върху електроенергията и газа, каквато е практиката в много европейски държави. Намаляването на ДДС е една от мерките на ЕК за справяне с високите цени на електроенергията в цяла Европа. Чехия дори въведе нулево ДДС за продажбата на ток.

Мерките се предлагат във връзка с изключително високата инфлация и проблемите в икономиката и стъпват на положителния опит и практики в други държави членки на ЕС. НФСБ се надява обедняването на населението, да не убягва от вниманието на депутати и да се намери парламентарна група, която да внесе за разглеждане тези законопроекти при актуализацията на държавния бюджет.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ивайло Мирчев: Хартиената бюлетина ще ни върне в епохата на лесния предизборен алъш-вериш

„Предстои поредна битка в парламента – връщането на хартиените бюлетини. ГЕРБ планира да внесе предложение на БСП. Какъв е проблемът? Проблемът е, че хартията ще ни върне с цяла демократична епоха назад“. Това публикува на страницата си във Фейсбук депутатът от „Демократична България“. Ето и още от поста му: „Ще […]