Нюкасъл уби мечтата на Арсенал за завръщане в Шампионската лига

NetNews

Нюкасъл Юнайтед свали Арсенал от облака на мечтите, върху който летеше клуба от януари насам, побеждавайки го с 2:0 в последния двубой от предпоследния кръг във Висшата лига.

Бен Уайт си вкара автогол в началото на втората част, а Бруно Гимараеш удвои пет минути преди края, за да ознаменуват много по-добрата игра на „свраките“ от тази на съперника.

„Артилеристите“ изглеждаха безпомощни в хода на почти целия мач, като само няколко спорадични удара дадоха известна надежда за нещо повече от гостуването на „Сейнт Джеймсис Парк“. Това обаче не бе достатъчно.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>A big win in our final home game of the season! ✊?<a href=“https://twitter.com/hashtag/NEWARS?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#NEWARS</a> // <a href=“https://twitter.com/hashtag/NUFC?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#NUFC</a> <a href=“https://t.co/mChFC6cR3r“>pic.twitter.com/mChFC6cR3r</a></p>&mdash; Newcastle United FC (@NUFC) <a href=“https://twitter.com/NUFC/status/1526304717256761350?ref_src=twsrc%5Etfw“>May 16, 2022</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Арсенал не е играл в Шампионската лига от сезон 2016/17 насам и по всичко личи ще почака още година, докато се опита отново да се завърне в най-престижния клубен турнир. Длъжни сме да отбележим все пак, че авансът на Тотнъм пред „топчиите“ е 2 точки преди гостуването на „шпорите“ на най-слабия отбор в лигата тази година – Норич. „Червените“ пък домакинстват на Евертън, а головата разлика е непреодолимо повече в полза на „белите“.

Нюкасъл пък може да се похвали с един от най-силните си мачове от началото на сезона и при определено стечение на обстоятелствата може да се озове в горната половина на таблицата, макар през декември да бе считан за сигурен изпадащ.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Defeat at St. James’ Park.<br><br>⚫️ 2-0 ? (FT)<a href=“https://twitter.com/hashtag/NEWARS?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw“>#NEWARS</a> <a href=“https://t.co/2tID8WcK1w“>pic.twitter.com/2tID8WcK1w</a></p>&mdash; Arsenal (@Arsenal) <a href=“https://twitter.com/Arsenal/status/1526304867840671744?ref_src=twsrc%5Etfw“>May 16, 2022</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Звезда на ЦСКА участва в престрелка в столицата!

Звездата на ЦСКА – Георги Йомов, е бил арестуван тази вечер на „Околовръстното шосе“ в столицата след престрелка пред заведение за бързо хранене, съобщи BG on Air. Футболистът е бил в компанията на попфолк певицата Ариа, когато влиза в конфликт с двама мъже, за които по-късно са откарани в болница […]