Някои предимства на барабанните спирачки

NetNews

"Барабани" продължават да бъдат инсталирани на задния мост на много от по-бюджетните автомобили. Всъщност барабанните спирачки имат редица различни предимства. Например, те са по-добре защитени от външни влияния, така че се поставят на задния мост, защото повечето мръсотия отива назад.

И ако "барабаните" бъдат сменени на "дискове", последните ще се износват по-бързо. Особено вътрешната част на дисковете, защото тя е просто бомбардирана от камъчета и песъчинки. Още един нюанс: ако минете със загрети спирачки през ледена локва, дисковете могат да се деформират, но нищо няма да се случи с "барабаните".

Третият несъмнен плюс на „класическите“ механизми е, че те имат не по-малка спирачна сила. Затвореният дизайн прави площта на триене между накладките и повърхността на барабана много голяма. Това увеличава спирачната ефективност. Ето защо „барабаните“ забавят колата не по-зле от дисковите спирачки.

Заради това барабанните спирачки все още се използват на много бюджетни автомобили. Това са обикновено градски автомобили, при които рискът от прегряване на спирачките не е толкова голям, защото тези автомобили най-често се движат из града, където скоростите са ниски.

Да не забравяме, че накладките при "барабаните" се износват по-бавно, така че първите собственици на автомобили, като правило, не ги подменят. Между другото, накладките на барабанни спирачки могат да "изминат" повече от 70 000 км, докато накладки на аналогични дискове не могат да издържат дори и половината. Така че пестеливите хора трябва да помислят за това.

Няма да пренебрегнем факта, че продуктите от износване се натрупват в „барабаните“ и след това ефективността на забавянето намалява. Като се има предвид това, нека помним, че ако издухвате въздух през машината при всяка услуга, цялата мръсотия може бързо да бъде отстранена. Но дисковите механизми се нуждаят от редовно почистване и смазване. Оттук и увеличените разходи за тяхната поддръжка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доналд Тръмп продава една от резиденциите си

Огромното имение в Палм Бийч е разположено в близост до плажа и е собственост на Trump Organization. Компанията на бившия американски президент, го купува през месец май 2018 г. срещу 18.5 млн. USD. Разгънатата застроена площ на къщата е 970 кв.м. Разполага с 8 спални, солариум, семейна спалня, библиотека и […]