Няма данни за пострадали българи при стрелбата в Чикаго

NetNews

Няма данни за пострадали български граждани при стрелбата по време на парада за Деня на независимостта в чикагското предградие Хайланд парк. Това съобщи генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков, цитиран от БНТ.

Жертвите на нападението по данни към момента са 6, а други 36 души са сериозно пострадали. През вчерашния ден на 5 други места в САЩ също е имало стрелби, но те не са с мащабите на тази в Чикаго. В един от случаите, във Филаделфия са били простреляни двама полицаи.

Журналистът Симеон Гаспаров разказа пред националната телевизия какво се знае 22-годишния Робърт Кримо, който беше задържан за нападението в Чикаго.

Той е рападжия, безработен, от две години не е работел. Живее с чичо си и баща си в наследствена къща в района. Но просто се е изолирал, живеел е самотен в интернет пространството. Имал е YouTube канал, на който е показвал признаци на насилие. Чичото не знае по какъв начин и откъде е попаднала пушката в ръцете на неговия племенник“, заяви Симеон Гаспаров.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кирил Петков: Няколко депутати още трябва да решат към кого ще са лоялни.121-ще видим

Още няколко депутати трябва да решат дали ще дадат подкрепата си за кабинет „Василев“, заяви премиерът в оставка Кирил Петков пред журналисти. „Придържаме се към нашите обещания, че няма да говорим с четиримата души, с които отказахме да преговаряме от самото начало. Всички други са поканени на разговори. 121 – […]