Н. Пр. Херо Мустафа и министър Панайотов са обсъдили модернизацията на армията

NetNews

Посланикът на САЩ Херо Мустафа и служебният министър на отбраната Георги Панайотов са обсъдили модернизацията на армията, съобщават от Министерството на отбраната. България очаква нови осем изтребителя и наскоро изпрати писмено запитване за нови осем.

Георги Панайотов и посланик Мустафа са разговаряли за придобиването на нови 3D радари. Подобен тип радари ще улесни и работата на новите изтребителите F-16, които страната ни очаква.

През пролетта от Военновъздушните сили казаха, че се очакват 7 радара. Пет броя може да струват около 400 милиона лева.

През 2019 г. и 2020 г. по проекта бяха изпратени запитвания до различни производители. САЩ са били питани за информация за цени и наличности. Страната ни все още не е искала предложения от фирми.

Американският посланик и министър Георги Панайотов са обсъдили инициативи в сферата на киберотбраната. От началото на септември в структурата на армията има киберкомандване.

Посланик Мустафа е проявила интерес за споразумение с Европейската агенция по отбраната, което да позволи на САЩ да участва в проекти европейското Постоянно структурирано сътрудничество.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Борислав Михайлов: За първи път се случва това нещо, но война няма

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след успеха с 4:1 над Грузия в контрола, че е доволен от представянето на тима. Шефът на футболната централа коментира и днешното решение на СГС да бъде проведен Извънреден конгрес на 12-и октомври. "Много съм доволен от целия лагер на момчетата. Много е хубаво, […]