Облекчение за авиокомпаниите

NetNews

Европейският парламент даде „глътка въздух“ на авиокомпаниите, като последните могат временно да се откажат от 50% от своите слотове. Облекчението важи за лятното разписание, което влиза в сила от 28 март 2021 г. Авиопревозвачите могат да ползват под половината от слотовете, които запазват, като няма да има трайна загуба на достъп.

Общите изисквания на Европейския съюз предписва, че авиокомпаниите трябва да използват минимум 80% от своите слотове за излитане и кацане, за да могат да ги запазят за следващата година. Авиационният сегмент обаче е сред най-силно засегнатите от пандемията в резултат на коронавируса и това накара ЕС още през март 2020 г. да освободи авиокомпаниите от задължителното поддържане на слотовете. Облекчението важеше до края на лятното разписание – октомври 2020 г., като уговорката беше, че срокът може да се удължи в случай, че ситуацията с коронавируса се удължи.

Приетите промени дават възможност на ЕК да промени минималния процент на използване на слотовете между 30% и 70%, което позволява на авиокомпаниите да се адаптират към промени във въздушното движение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Градовете с най-печеливши имоти

До 7.5% се е повишила доходността от отдаване под наем на жилища в Испания през 2020 г., сочат данните на специализирания сайт Idealista. През 2019-а тя е била с около 1% по-надолу. За третото тримесечие на 2020 г. доходността е достигнала дори 7.9%. От главните градове на испанските провинции най-висока […]