Обрат в ямболската болница: бившият директор д-р Диманов се връща на поста след спечелен конкурс

NetNews

Пълен обрат претърпя сагата с управлението на ямболската многопрофилна болница „Св. Пантелеймон”. Последният проведен конкурс връща като изпълнителен директор д-р Панайот Диманов, който заемаше поста до средата на 2020 г. Резултатът от конкурса е обявен на страницата на Министерство на здравеопазването с вчерашна дата.

Д-р Панайот Диманов е единствен класиран кандидат за позицията на управител, съответно изпълнителен директор. На конкурса са се явили още няколко участници, включително от други градове, но те не са достигнали до последния етап, научи NetNews.

Припомняме, че изпълнителният директор на болничното заведение д-р Димитър Рунков подаде оставка преди месец, след като за втори път бе отхвърлен на конкурс за длъжността от здравното министерство. Първия път той не бе класиран през март тази година при правителството на ГЕРБ. Вторият конкурс бе обявен веднага след изборите през април от тогавашния министър, но проведен през юни, вече от служебния кабинет. След оповестяване на резултатите, д-р Рунков обяви, че се отказва от управленските си функции и че няма да участва в повече конкурси.

На настоящия конкурс, освен изпълнителен директор, са избрани и още двама члена на управителния орган на МБАЛ „Св. Пантелеймон”. Това са Жени Николова – независим член и Димитрина Минкова – като представител на държавата. Те ще встъпят в длъжност след вписването им в Търговския регистър, за което е необходимо да се проведе и събрание на акционерите на болницата.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ниски лихви по ипотечните заеми поне още една година

Несъмнено лихвите по жилищните кредити са на исторически ниски нива. Това продължава вече трета поредна година и основният въпрос, който вълнува потребителите е докога това ще е така. Единствено на първо място повишаването на цената на заема зависи от определения от Европейска централна банка. Засега няма индикация оттам да предприемат […]