Обстановката в Хасковско се нормализира

NetNews

Валежите в област Хасково намалят, а обстановката в региона се нормализира, съобщиха от областната администрация в обобщение на ситуацията с валежите от последното денонощие. В община Ивайловград след като по-рано днес река Бяла заля участък от пътя в района на село Гугутка, участъкът на водостока вече е бил обезопасен и движението към село Меден бук е проходимо за автомобили. От общината са уверили, че в района няма бедстващи хора и няма населени места без ток и вода.

Наблюдава се река Харманлийска /Олу дере/ при село Динево, община Хасково. Нивото ѝ е малко под котата на преливане. Всички диги са здрави. Има само един разлив в ниската част на коритото на реката в селото, от който частично са засегнати площи в стопански двор, допълват от администрацията. Нямало е залети жилищни сгради или селскостопански постройки, както и нарушения в електро- и ВиК-захранването.

От "Пожарна безопасност и защита на населението" през днешния ден са се отзовали на 12 сигнала за отводняване. От Областно пътно управление са отчели, че към 17,30 часа на територията на областта няма затворени пътища. От ВиК Хасково са заявили, че остава преустановено водоподаването от помпената станция за Тополовград, село Капитан Петко и село Орешник.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Volkswagen вика в сервизите 56 хиляди нови "голфа"

Собствениците на 56 000 автомобила от осмото поколение на Volkswagen Golf ще бъдат поканени в сервизите на компанията за отстраняване на бъгове в софтуера, съобщава Reuters. Проблемите не са критични и не влияят на безопасността. Ще бъдат отзовани само коли, произведени до юли 2020 г., в които са възможни неизправности […]