Обстрел на руското погранично село Тьоткино в Курска област

NetNews

Един човек е бил убит тази сутрин при обстрел на руското погранично село Тьоткино, Курска област, от страна на украинската армия. Има и ранени, предаде ТАСС, като се позова на губернатора на южния руски регион Роман Старовойт.

„Поредната атака на врага срещу Тьоткино, която бе извършена призори, за съжаление, завърши с трагедия. Към този момент е известно за най-малко един загинал сред цивилното население“, написа Старовойт в своя канал в Телеграм.

Той съобщи още, че по предварителни данни убитият е шофьор на камион, който доставял суровини в завод за спиртни напитки. По предприятието са били нанесени няколко удара.

„Има и ранени. Оказва им се първа помощ“, отбеляза губернаторът на руската Курска област, без да посочи конкретни числа.

Няколко къщи в Тьоткино са понесли щети. В момента в селото се гасят пожари. Има съобщения и за неизбухнали снаряди, каза още Старовойт.

Тьоткино бе подложено на обстрел от украинска страна над пет пъти, за последно – едва вчера, отбелязва ТАСС.

Проруските сепаратисти от т. нар. Луганска народна република в Източна Украйна съобщиха за два обстрела от украинска страна през последното денонощие, при които са били ранени двама цивилни.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Великобритания подкрепя трибунал, който да съди Путин за войната в Украйна

Великобритания обмисля да подкрепи специален международен трибунал, който да съди руския президент Владимир Путин за войната в Украйна, каза британската министърка на външните работи Лиз Тръс в разговор с украинския депутат Олексий Хончаренко по радио „Таймс“. Тя поясни, че кабинетът в Лондон търси ефективен начин, за да бъдат подведени под […]