Обсъждат публично промени в Закона за движение по пътищата

AdminNetNews

МВР стартира публично обсъждане на Закона за движение по пътищата, предаде NOVA. Промените предвиждат по-ниска максимална скорост по магистралите в страната. Идеята от 140 км/ч ограничението да стане 130 км./ч.

Заложени са по-високи глоби за превишена скорост, неправилно паркиране и липса на документи.

Обмисля се и отпадането на стикерите за „Гражданска отговорност“, както и синият талон на автомобила.

Проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата е публикуван на интернет страницата на МВР. В началото на декември 2021 г. по заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков беше създадена работна група за анализ на сега действащия закон. Задачата на експертите беше да направят цялостен преглед на нормативната база. Бяха изготвени конкретни предложения и препоръки, които залегнаха в проекта.

Покани да предоставят становища са отправени към представители на законодателната и изпълнителната власт, ВАС и ВКС, браншови организации и неправителствени организации, ангажирани с проблема. В рамките на едномесечния срок за обществено обсъждане ще бъде обобщен приносът на постъпилите мнения и предложения по законопроекта.

Проектът на Закона за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата можете да видите тук.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Велики вторник е!

Нa Вeлики втoрник oт Cтрacтнaтa ceдмицa ce припoмня притчaтa нa Cпacитeля зa 10-тe дeвoйки, кaтo c тoвa ce пoдcкaзвa, чe хoрaтa трябвa дa бъдaт бoгaти нa дoбри дeлa в oчaквaнe нa бъдeщия cъд. Във Вeлики втoрник нa Cтрacтнaтa ceдмицa в църквaтa ce чeтe ocвeн притчaтa зa тaлaнтитe, тaзи зa дeceттe […]