Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела

NetNews
Обсъжда се възможност да отпадне сертификата за антитела

Снимка: БГНЕС

Обсъжда се възможностда отпадне зеленият сертификат за наличие на антитела. Все още няма решение за това, коментира  здравният министър Асена Сербезова пред журналисти в парламента след парламентарния контрол.

Сербезова определи правилата в България относно пандемията като едни от най-либералните. Тя посочи, че евентуална промяна за зеления сертификат ще има, ако бъде направено предложение от експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката, здравния контрол и главния държавен здравен инспектор.

Още по темата

14 яну 2022 06:30

165

13 яну 2022 15:38

65

На този етап няма такова, посочи Сербезова, цитирана от БТА. Тя коментира, че не се обсъжда включването на допълнителни обекти, за които да важи изискването за зелен сертификат.

Във връзка с представения в четвъртък Национален оперативен план за справяне с COVID-19 министърът обясни, че процентът на заетост на интензивните легла се дава от Регионалните здравни инспекции /РЗИ/. По думите й освен бройката на интензивните легла като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските специалисти. В плана България е разделена на шест клъстера. Предстои на сайта на Министерския съвет да бъде публикувана карта със съответната информация за модела, който ще се следва при управлението на пандемията.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Соларната енергия – вече не е лукс, оборудването е около 5000 лв.

„Най-добрият и достъпен вариант за осигуряване на електричество са соларните системи. Има и други възможности за използване на възобновяеми енергийни източници като вятър, вода, геотермална енергия, но когато говорим за битово потребление, най-достъпно и възможно е инсталирането на фототермични модули“, посочи председателят на Българската соларна асоциация Малинка Николова в студиото […]