Общински съветник помете пиян велосипедист и го уби

NetNews

16-годишен велосипедист от павелбанското село Манолово е загинал при сблъсък с лек автомобил Субару, каран от общинския съветник Зейнел Селяйдин, още едно момче е настанено с травми в казанлъшката болница, съобщи кметът на курортната община Исса Бесоолу, пише "Монитор".

Трагичният инцидент е станал малко след 21,30 часа на 25 май на около 200 метра по шосето от село Александрово към Подбалканския път. Загиналият и ранения са употребили алкохол преди да подкарат колелетата, нямали са светлоотразителни жилетки и са правели „осморки“ по асфалта.

Пред тях се е движело още едно момче с велосипед и каруца, теглена от кон с трима пътници в нея. При проверката пътните полицаи са установили, че цялата група минути преди това е била в една от кръчмите на Александрово, в каруцата имало няколко тарги с бира.

Каруцата не е била боядисана с жълт цвят, няма задължителния регистрационен номер, никой от возещите се с нея не е бил жилетка, коментира още Бесоолу и напомни, че още през миналата година е подписал заповед, с която забранява подобни превозни средства да използват главния път след 20 часа.

Водачът на леката кола не е имал никаква възможност да спре, видял е велосипедиста буквално в последната секунда, проверката не е установила алкохол в издишания въздух. Образувано е досъдебно производство, до късно през нощта е бил извършван оглед на местопроизшествието.

Около час по късно на казанлъшката улица „Петко войвода“ самостоятелно е катастрофирал таксиметров автомобил, чийто подпийнал водач не удържал волана и последователно го блъснал в стълб и ограда на детска градина. При ударите са пострадали двама от клиентите на копърката. С преплетен език бакшишът пробвал да „обясни“ на пътните полицаи, че катастрофата била заради внезапно изскочило на улицата куче.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нов крупен инвеститор избра морски град

Германският инвеститор "Тисенкгруп" ще участва във втората фаза по изграждането на Индустриалния логистичен парк-Бургас, който се намира в близост до квартал "Меден рудник". Компанията е една от водещите в областта на автомобилния и корабостроителния сектор и в производството на промишлено оборудване. „Идването на подобен инвеститор показва солидарността от наша страна […]